A TERAPEUTA HÁZHOZ MEGY

Talpreflexológus

IDŐPONT FOGLALÁS
A terápia

Mi a talpreflexológia? Talpmasszázs

A talpreflexológia olyan masszázstechnika, amely stimulálja a szervezet öngyógyító képességeit. A lábfejre úgy tekint, mint az emberi test egészének reprezentációjára: a test tükrére. Hatása a reflexív elvén alapul: a talp és a lábfej egy pontjára gyakorolt nyomás olyan idegi üzenetet hoz létre, amely a gerincvelőn keresztül önkéntelen és tudattalan fiziológiai választ vált ki a célszervből, helyreállítva annak egyensúlyát.
Ezek a pontok különböző szerveknek és testrészeknek felelnek meg. A pontok nyomása pozitív hatást gyakorol az adott területekre és az általános közérzetre. Serkenti az energiamunkát az egész testben. Ezt a kezelést a mindennapi betegségek kezelésére, valamint személyiségfejlesztő technikaként is alkalmazzák. Valójában, minden szervnek megvan a maga szimbolikája és egy szomatizált pszichológiai problémát tár fel. A reflexológia olyan alternatív holisztikus szemléletű gyógymód, amelyet évszázadok óta gyakorolnak világszerte.

KAPCSOLAT
Terápiás

Szolgáltatásaink

Talpreflexológia
Nyirokmasszázs gépi kezelés
Babaváró pároknak

“A bölcsnek tudnia kell, hogy az egészség az ember legnagyobb ajándéka, és meg kell tanulnia, miként kovácsolhat hasznot a betegségből a gondolatai révén.”

Hippokratész

“Mert ahol emberszeretet van, ott jelen van a mesterség szeretete is.”

Hippokratész

“Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk.”

Arisztotelész
A terápia

Hogyan működik?

A terápia lényege, hogy a lábfejen és a talpon lévő bizonyos pontokra gyakorolt gyengéd nyomást alkalmaz, a bőrterületek, pontok, zónák ingerlésével. A talpban közel 70.000 idegvégződés található.
A talpreflexológiai kezelésnek hatása van a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a belső szervekre egyaránt, így segít a szervezetnek jobban működni.
A talp területeinek megnyugtató módon történő nyomása stimulálja az ott lévő idegeket, ami üzenetet küld a központi idegrendszerbe. Ez segít ellazítani a testet és pozitív hatással van a légzésre, a véráramlásra, az immunválaszra, a mozgásszervrendszerre és holisztikus szemléletből, az egész emberre. A hagyományos ellátás mellett is végezhető, de nem alternatívája annak, éppen ezért a reflexológusok, orvosi értelemben, nem diagnosztizálnak.
Más alternatív, az orvosok által is elfogadott terápiákhoz hasonlóan azonban, a reflexológia is kiváló és hatékony kiegészítője az orvosi kezelésnek.

IDŐPONT FOGLALÁS
Akciók, hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A terápia

Előnyei, a teljesség igénye nélkül…

melyekkel kezeli az olyan funkcionális állapotokat, mint a

– Migrén
– Emésztési és alvászavarok
– Arcüreggyulladás
– Ízületi fájdalom
– Depresszió
– Allergia
– Vizeletürítési zavarok
– Csökkenti az izomfeszültséget
– Javítja a vérkeringést
– Enyhíti az akut és krónikus fájdalmakat
– Jobb nyirokmozgást idéz elő
– Javítja és növeli az ízületek mobilitását és mozgásterjedelmét
– Serkenti vagy megnyugtatja az idegrendszert
– Javítja a bőr állapotát
– Segíti az emésztést és a bélműködést
– Erősíti az immunrendszert
– Segít a stressz kezelésében

Nyirokmasszázs gépi kezelés

MEGNÉZEM

Mi a különbség a talpmasszázs és a talpreflexológia között?

A reflexológia és a hagyományos masszázs közötti különbségtétel még mindig kissé homályosnak tűnhet. A kétféle masszázs közötti különbségek elsősorban a szándékban és a technikában rejlenek. A talpmasszázs során a masszázs az egész test izmait érinti, a reflexológia pedig egyedi érintési technikákkal foglalkozik, kizárólag idegvégződéseit érintve. Egy másik különbség, hogy az ügyfelek teljesen felöltözve maradnak, mindössze a lábukat teszik a kezelés idejére szabaddá. A talpmasszázs a fáradt vagy fájó lábak enyhítésére összpontosít. A talpmasszázs közvetlenül a feszültség vagy fájdalom által érintett területet manipulálja, hogy enyhítse az adott területen jelentkező kellemetlenségeket.

KAPCSOLAT
A terápia

A talpreflexológia

azonban olyan masszázstechnika, amely stimulálja a szervezet önszabályozó
képességeit. A lábfejre úgy tekint, mint az emberi test egészének reprezentációjára: a test tükrére. Hatása a reflexív elvén alapul: a lábfej egy pontjára gyakorolt nyomás olyan idegi üzenetet hoz létre, amely a gerincvelőn keresztül önkéntelen és tudattalan fiziológiai választ vált ki a célszervből, helyreállítva annak egyensúlyát. Ezt a kezelést a mindennapi betegségek kezelésére, valamint személyiségfejlesztő technikaként is alkalmazzák; valójában minden szervnek megvan a maga szimbolikája, és egy szomatizált pszichológiai problémát tár fel.

IDŐPONT FOGLALÁS

Mikor alkalmazható?

A reflexológia a talpmasszázs segítségével a test többi részére is hat – nem csak a láb izmaira. A masszázs nyugtató hatását továbbra is a lábán érzi, de főként
– Állapotfelmérésre
– Megelőzésre
– Terápiára és
– Rehabilitációra
alkalmazható.

“A reflex-zónás talpmasszázs egy olyan terápia, amelynek során a lábfejben található bizonyos ismert reflexpontokra koncentrált nyomást gyakorolnak, a betegségek gyógyítása vagy megelőzése érdekében.”

Ez egy olyan kiegészítő terápia, aminek az alkalmazása a hagyományos orvosi ellátás mellett és nem annak helyettesítésére szolgál.

Az öngyógyítás elősegítése azon az alapfeltevésen alapul, hogy a lábfejen lévő területek megfelelnek a test területeinek. Idegzónáink vagy reflexpontjaink a talpunk aljától a fejünk tetejéig húzódnak, és útközben minden létfontosságú szervet érintenek. Ezek a zónák tükrözik az energiatestet, és a testben lévő energiablokkok a lábon lévő szemcséken, vagy borsószemeken keresztül tükröződnek. A lábfejben található ezen reflexpontokra gyakorolt koncentrált nyomás stimulálja a megfelelő területet, és ezáltal megszünteti az energiatestben lévő blokkokat. Az elegendő és megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, különösen ajánlott! A kezelés előnyei sokrétűek – nyugalom és derű, jobb keringés, megnövekedett energia és kiegyensúlyozott érzelmek sok más mellett. Minden korosztály számára alkalmas, valamint a legkülönbözőbb betegségek esetén. Nemcsak a fájó lábakra hat megnyugtatóan, hanem a legtöbb egyéb testi fájdalmakra is jótékonyan hat. Ha fájdalmak vagy gyulladások miatt nem bírja a nyomást a teste egy részén, akkor a lábfejben van egy megfelelő rész, amely enyhülést hozhat.

Reflex-zónás talpmasszázs

IDŐPONT FOGLALÁS

Az érintés gyógyító ereje az emberi természetben ösztönösen jelen van, és amikor ezt az ösztönös érintést masszázs formájában adjuk, akkor erőteljes gyógyító eszközzé válik. Ha az izmok túlterheltek, a salakanyagok, mint például a tejsav, felhalmozódhatnak bennük, ami fájdalmat, merevséget és akár izomgörcsöt is okozhat.

A reflex-zónás talpmasszázs további előnyei

– Mély relaxációs állapotot idéz elő az idegpályák megnyitásával
– Egy reflexológiai kezelés több mint 7000 ideget stimulál, ösztönözve az idegpályák
megnyitását és tisztítását,
– Fokozza a vérkeringést, javítja a véráramlást az egész testben.
– Megtisztítja a testet a méreganyagoktól és szennyeződésektől.
– Stimulálja a központi idegrendszert
– Serkenti az energiamunkát az egész testben
– Kiegyensúlyozza az egész rendszert, így élénkíti a test természetes energiaáramlását

A reflexológia javítja a vérkeringést, ami növeli a véráramlást, friss oxigént juttatva a testszövetekbe. Ez segítheti a salakanyagok eltávolítását, felgyorsíthatja a sérülések utáni gyógyulást, és fokozhatja a betegségekből való felépülést. Az alapvető célja, hogy segítse a test öngyógyítását, és növelje az egyén egészségét és jólétét.

A talpreflexológia története:

A 19. században Dr. Fitzgerald és Ennice Jugham nevéhez fűződik a gyakorlati tapasztalatokon alapuló elmélet, mely szerint a reflexológia az idegrendszer stimulálásával működik. Valószínűsíthetően egyidős a 6000 éves akupunktúrával, az ősi természeti népek pedig évezredeket átívelően használták, mint a természetes egészségmegőrzés hatékony módját.

A lábreflexológiát évezredek óta gyakorolják olyan helyeken, mint India, Kína és Egyiptom. Az ősi időkben a reflexzónáinkat természetes módon stimuláltuk, amikor mezítláb sétáltunk sziklákon, köveken és egyenetlen talajon. A mai modern világban sokat veszítettünk a természet által, a kiegyensúlyozott és egészséges egyensúly fenntartására alkalmazott módszerből. A reflexológia segít helyreállítani ezt az egyensúlyt és elősegíti a természetes egészséget és vitalitást.

Address

Válassza az egészséget, hívjon terapeutát!

Időpontot foglalok!